top of page

Welkom op de site van atelier Anpalante.

*Anpalante is ontstaan uit een anagram van onze namen: ANs LAngenhof en PAul TEunissen.

Samen in het atelier: Ans met keramiek en Paul met schilderkunst. Doordat we samen in het atelier werken, hebben we de tijd om elkaar te stimuleren en te bekritiseren. Spontaan ontstaan er werken die met elkaar een dialoog aangaan: passie in liefde en kunst.

*Palante is Spaans voor “voorwaarts” en is tevens de naam van een Latin Band. Wij willen in ons werk ook voorwaarts gaan en ons niet laten kisten door moeilijkheden die ontstaan tijdens het werk.

*George Palante (1862 – 1925) was een Frans filosoof die het radicaal individualisme voorstond. Wij proberen ons ook zoveel mogelijk los te maken van elk “gezag“ of welke trend in de kunstwereld ook door geen commerciële werken te maken maar ons gevoel te laten spreken.


*Lante is een villa van architect Giacomo Barozzi da Vignola in het dorpje Bagnaia nabij Viterbo. Het is een monumentale Italiaanse villa uit de renaissance en heeft beroemde tuinen met wonderlijke beeldhouwwerken. Onze werken doen voor velen wonderlijk aan en daar we beiden houden van het zuidelijke leven, vonden we de naam van deze villa met tuinen en beelden wel bij ons passen.

*Anpa is een firma die verbindingen van rubberen elementen produceert. Door het samen bezig zijn in het atelier ontstaan er soms spontaan verbindingen in onze kunstuitingen.

Zo is de naam ANPALANTE een veelzijdig begrip in ons leven geworden.

Atelier Anpalante

bottom of page